الکتروموتور

کاربرد آنالیز اثر جریان در تشخیص عیوب الکتروموتورها

عیب یابی الکتروموتور و نحوه رفع آن

کاربرد الکتروموتورها

الکتروموتور‌ها نقش اساسی در تکنولوژی دارند و در بخش‌های مختلف دنیا از این دستگاه استفاده می‌شود، در نتیجه بخش عمده‌ای از تکنولوژی امروز ما توسط الکتروموتورها کنترل می‌شود.

به همین دلیل ما قصد داریم در این مقاله مبحث کاربرد آنالیز اثر جریان در تشخیص عیوب الکتروموتورها مورد بررسی قرار دهیم. در نتیجه برای آشنایی بیشتر با الکتروموتورها، تشخیص عیوب و روش‌های جلوگیری از توقف الکتروموتور‌ها پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

اگر راه‌حل رفع مشکل خود را پیدا نکردید با شماره تماس: ۰۲۱۴۴۱۵۸۶۵۰ تماس حاصل نمایید.

کاربرد آنالیز اثر جریان در تشخیص عیوب الکتروموتور‌ها

آنالیز اثر جریان در تشخیص عیوب الکتروموتور‌ها دارای کاربرد‌های بسیار فراوانی می‌باشد، همانطور که می‌دانید الکتروموتور‌ها نقش بسیار حیاتی در صنعت ایفا می‌کند٬ در نتیجه برای اینکه بتوانیم از توقف ناگهانی آن‌ها و افت کردن راندمان سیستم جلوگیری کنیم٬ باید در پایش هرچه بهتره الکتروموتورها کوشا باشیم. توجه داشته باشید که با توقف الکتروموتورها مطمئناً شاهد کاهش تولید و افزایش هزینه‌ها خواهیم بود.

حتما بخوانید: راهنمای خرید الکتروموتور

معرفی یک روش برای تشخیص عیوب الکتروموتور‌ها

Electrical Signature Analyses یکی از بهترین روش‌‌های تشخیص عیب‌های الکتروموتور‌ها می‌باشد، توجه داشته باشید در این روش شما می‌توانید با بررسی ولتاژ فازهای استاتور و پوسته جریان به راحتی بیشتر خطاها در الکتروموتور‌ها را تشخیص دهید. لازم به ذکر است بدانید که در روش Electrical Signature Analyses شما به راحتی می‌توانید عیب استاتور، فاصله هوایی، روتر و بسیاری از قسمت‌های دیگر الکتروموتورها را پیدا کنید. اما یک نکته بسیار مهم در مورد این روش، شما با کمک روش Electrical Signature Analyses قادر خواهید بود تا حتی عیب‌های مکانیکی مانند مشکلات ایجاد شده برای بلبرینگ‌، وضعیت لقی‌ها، شکستگی یا ترک در میله‌های روتر، مشکلات هسته و مشکلات عایق را شناسایی کرده و عیب‌های آن‌ها را تشخیص دهید.

معرفی یک روش برای تشخیص ایوب الکتروموتور‌ها

معرفی یک روش برای تشخیص ایوب الکتروموتور‌ها

آنالیز اثر جریان در تشخیص‌ها چگونه انجام می‌شود؟

در این بخش از مقاله کاربرد آنالیز اثر جریان در تشخیص عیوب الکتروموتورها قصد داریم٬ مبحث آنالیز الکتروموتور‌ها را به صورت دسته بندی مورد بررسی قرار دهیم. توجه داشته باشید که تست به روش Electrical Signature Analyses به دو دسته آفلاین و آنلاین تقسیم می‌شود، در تست‌های آنلاین بخشی از کار مورد بررسی قرار گرفته است که در واقع اگر بخواهیم آن بخش را به شما معرفی کنیم باید به آکوستیک امیشن، آسیب در میله‌های روتر، فاصله هوایی، غیر متقارن آنبالانسی جریان و…. اشاره کرد٬ اما در تست‌های آفلاین هم بخش‌هایی همچون مقاومت عایق، تست ضربه سیم‌پیچی‌های انتهایی، مقاومت اهم و غیره تست می‌شود.

خارج از مرکزیت چیست؟

زمانی که در یک دستگاه الکتروموتور فاصله هوایی بین روتر و استاتور متقارن باشد٬ به این وضعیت، خارج از مرکزیت گفته می‌شود. حال شاید برای شما سوال پیش بیاید که اگر یک الکتروموتور در حالت خارج از مرکزیت قرار بگیرد چه اتفاقی رخ می‌دهد؟ در پاسخ به این سوال بهتر است بدانید که این وضعیت باعث می‌شود تا توقف آنی الکتروموتور پیش بیاید که این مسئله باعث کاهش تولید و افزایش هزینه‌ها می‌شود. اگر بخواهیم این مسئله را به صورت کامل برای شما توضیح دهیم٬ بهتر است بگوییم که عدم تعادل نیروی شعاعی در الکتروموتورها اگر افزایش پیدا کند٬ باعث می‌شود تا استاتور و روتر با هم برخورد کرده و الکتروموتور به صورت آنی متوقف شود.

خارج از مرکزیت چیست؟

خارج از مرکزیت چیست؟

خارج از مرکز در الکتروموتور‌ها به چه صورت نمایان می‌شود؟

اگر قصد دارید بدانید که خارج از مرکزیت در الکتروموتورها خود را به چه صورتی نشان می‌دهد٬ پیشنهاد می کنیم که در بخش پایین با سه مورد از متداول‌ترین خارج از مرکز‌های فعلی آشنا شده و توضیحات آن‌ها را به صورت جداگانه مطالعه کنید.

  • Dynamic Eccentricty
  • Mix Eccentricty
  • Static Eccentricty

 

  • Dynamic Eccentricty

در Dynamic Eccentricty شما شاهده چرخش روتور حول محور استاتور خواهید بود٬ اما نکته بسیار مهم در مورد این پدیده هم محور نبودن روتور و استاتور است که خارج از مرکزیت دینامیک در حال چرخش هستند که موجب کاهش فاصله هوایی در طول موج روتر می‌شود.

شاید برای شما سوال پیش بیاید که Dynamic Eccentricty چگونه رخ می‌دهد؟ در پاسخ به این سوال بهتر است بگوییم که اجزای مکانیکی روتر با سرعت بسیار زیادی در حال چرخش است و موجب گشاد شدن محوطه یاتاقان می‌شود که در انتها به پدیده‌ای به نام Dynamic Eccentricty روبه‌رو خواهید شد.

حتما بخوانید: روش‌های کاهش مصرف انرژی در الکتروموتور

  • Mix Eccentricty

در پدیده Mix Eccentricty روتر به دور محوری بین استاتور و روتور می‌‌‌‌‌چرخد٬ در این وضعیت یعنی روتر نه دور محور خود در حال چرخش است و نه دوره محور استاتور می‌چرخد، در واقع همین مسئله باعث می‌شود این پدیده رخ دهد. لازم به ذکر است بدانید که اگر Static Eccentricty و Dynamic Eccentricty باهم تمایل هم‌زیستی داشته باشند٬ این اتفاق رخ نخواهد داد.

  • Static Eccentricty

زمانی که فاصله هوایی بین روتور و استاتور بیش از حد مجاز یا کمتر از حد مجاز باشد شاهد Static Eccentricty خواهیم بود، توجه داشته باشید که یکی از دلایل رخ دادن اتفاق٬ یکی نبودن مرکز روتور و استاتور است. اما شاید برای شما سوال پیش بیاید که چرا این اتفاق رخ می‌دهد و دلیل اصلی آن چیست؟ برای پاسخ به این سوال باید به قطعات دستگاه الکتروموتور توجه کرد، در واقع میزان نبودن یاتاقان‌ها که به علت مشکلاتی مانند ساییده شدن آن‌ها به وجود می‌آید یا میزان نبودن کوپلینگ مکانیکی و همینطور زمانی که هسته استاتور به حالت بیضوی می‌شود. احتمال وجود این اتفاق وجود خواهد داشت در نتیجه باید منتظر این پدیده بود.

خارج از مرکز در الکتروموتور‌ها به چه صورت نمایان می‌شود؟

خارج از مرکز در الکتروموتور‌ها به چه صورت نمایان می‌شود؟

نکته بسیار مهم در مورد الکتروموتور‌ها

در بخش انتهایی کاربرد آنالیز اثر جریان در تشخیص عیوب الکتروموتورها قصد داریم یک پیشنهاد ارزنده در اختیار شما قرار دهیم. توجه داشته باشید که قبل از رخ دادن هرگونه اتفاق باید آنالیز به صورت حرفه‌ای انجام شود تا دستگاه الکتروموتور متوقف نشود چون با متوقف شدن این دستگاه هزینه‌ها چندین برابر خواهد شد مطمئنا آسیب‌هایی که به الکتروموتور وارد می‌شود بیشتر است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *