الکتروموتور

آشنایی با تاریخچه و اجزای الکتروموتور

الکتروموتور چیست؟

الکتروموتور چیست:

الکتروموتور یا همان موتور الكتریكی، یك ماشین الكترو مكانیكی است كه انرژی الكتریكی را به انرژی مكانیكی تبدیل می‌كند. به عبارت دیگر، دستگاه‌هایی که نیروی چرخشی تولید می‌کنند به عنوان موتور شناخته می‌شوند. موتور الکتریکی عمدتا به دو نوع طبقه بندی می‌شود. موتور AC و موتور DC. موتور AC جریان متناوب را به عنوان ورودی می‌گیرد، در حالی که موتور DC جریان مستقیم را می گیرد.

تاریخچه پیدایش الکتروموتور

در طول سال ها، موتور الکتریکی به طور گسترده ای تکامل یافته و همچنان نقشی کلیدی (و رو به رشد) در جامعه امروز دارد. درسال 1834 توماس داونپورت اولین موتور الکتریکی واقعی (واقعی به معنای قدرت کافی برای انجام یک کار) را توسعه داد، اگرچه جوزف هنری و مایکل فارادی دستگاه های حرکت اولیه را با استفاده از میدان های الکترومغناطیسی ایجاد کردند.

موتورهای اولیه دیسکهای چرخشی یا اهرمهایی را ایجاد می کردند که به عقب و جلو تکان می خورد. این دستگاه ها نمی توانند کاری برای بشریت انجام دهند اما برای توسعۀ موتورهای بهتر در آینده مهم بودند.

اولین موتور الکتریکی DC قابل استفاده توسط موریتز فون ژاکوبی در ماه مه سال 1834 ساخته شد. بعداً ژاکوبی قایقی ساخت که با موتور الکتریکی خود هدایت می شد و 14 نفر را از عرض یک رودخانۀ وسیع عبور می داد. با این تفاسیر کاربرد واقعی قدرت الکترو مکانیکی موتورها شگفت انگیز بود.

کار بر روی موتورهای الکتریکی در طول سال ها ادامه داشت و تا سال 1887، اولین چرخ دستی برقی با موتور الکتریکی در ریچموند ویرجینیا در حال کار بود. از آنجا طولی نکشید که سایر کاربردهای موتور الکتریکی توسعه یافتند و در سال 1892 آسانسورهای برقی در ساختمانها و سایر سازه ها یافت می شدند.

راهنمای انتخاب الکتروموتور

معرّفی اجزای اصلی موتور الکتریکی یا الکتروموتور

اجزای الکتروموتور

اجزای الکتروموتور

محور – اهنربا – ارمیچر – منبع برق DC – ذغال هادی – سوییچ تغییر دهنده جهت برق

انواع الکتروموتور (موتور الکتریکی):

انواع الکتروموتور

انواع الکتروموتور

  • الکتروموتورهای DC:
الکتروموتورهای DC

الکتروموتورهای DC

موتور جریان مستقیم دی سی نوعی ماشین الکتریکی است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند. موتورهای DC برق را از طریق جریان مستقیم می گیرند و این انرژی را به چرخش مکانیکی تبدیل می کنند.

در موتورهای DC به وسیلۀ تغییر موقعیت قطبهای مغناطیسی و رو به روی هم قرارگیری قطب های همنام که باعث دفع یکدیگر می شوند، نیروی لازم برای حرکت روتور را ایجاد می شود. در گذشته تغییر موقعیت قطبها به وسیلۀ کموتاتور و زغال تغییر می کرد اما امروزه با استفاده از تجهیزات الکترونیک پیشرفته و سنسور تشخیص جهت میدان مغناطیسی امکان تولید موتورهای DC بدون زغال یا براشلس فراهم آمده است. موتورهای DC مزایایی دارند که با وجود تولید موتورهای جدید و پیشرفته تر، نمی توان از بهره گیری از آنها در مصارف خاص چشم پوشید.

مزايا الکتروموتورهای DC:

  • دقت قابل قبول در كنترل
  • سرعت و گشتاور يكنواخت
  • كنترل و راه اندازي آسان
  • تامين مناسب گشتاور در سرعت هاي پايين
  • امكان كنترل مستقل دور از گشتاور
معايب الکتروموتورهای DC:
  • استهلاك بالا و هزينه تعمير و نگهداري بالا
  • قيمت نسبتا بالا
  • نياز به جريان DC‌ براي راه اندازي
  • پاسخ سرعت نه چندان مناسب
  • راندمان نسبتا پايين
انواع الکتروموتور DC
  • الکتروموتور موازی
الکتروموتور موازی

الکتروموتور موازی

الکتروموتور موازی جزو انواع موتورهای DC است که در آن سیم پیچ های میدان را به طور موازی به آرماتور متصل می کنند. الکتروموتور DC موازی برای کاربردهایی که به گشتاور ثابت نیاز دارند ، در جایی که بار به میزان قابل توجهی توسط سرعت تغییر نمی کند مانند تسمه های نقاله، میکسرها و بالابرها استفاده می شود.

از ویژگی های منحصر به فرد موتور موازی امکان استقاده از آن در کاربردهای گشتاور ثابت است اما تفاوت کم بین سرعت بدون بار و بار کامل مزیت اصلی این نوع موتورها است.

  • الکتروموتور سری:

الکتروموتور سری

تفاوت کلیدی این نوع الکتروموتور با الکتروموتورهای موازی که قبلاً درموردش صحبت شد این است که سیم پیچ های استاتور و روتور در آن به صورت سری وصل هستند. این بدان معنی است که کل جریان آرماتور به سیم پیچ میدان منتقل می شود و سرعت های بسیار سریع تری ایجاد می‌کند. از آنجا که ولتاژ تغذیه قابل تنظیم نیست، موتورهای سری DC نمی‌توانند سرعت خود را به خوبی تنظیم کنند. اگرچه این مسئله برای برخی از برنامه ها یک مشکل است، اما به ویژه برای کارهایی که به گشتاور شروع زیاد نیاز دارند مانند ابزارهای برقی و چرخ خیاطی، آنها را بسیار مفید می‌کند. از ویژگی‌های خاص الکتروموتورهای سری DC این است که سرعت های بسیار بالا در آنها قابل استحصال است.

موارد استفاده الکتروموتورهای DC:

به لطف انواع مختلف موتورهای DC موجود ، کاربردهای بسیار متنوعی برای موتورهای DC وجود دارد. به طور کلی ، استفاده های مختلفی از موتور DC وجود دارد. موتورهای کوچک DC که به آرمیچر موسوم هستند در بسیاری وسایل سبک و اسباب بازی ها کاربرد دارند. در وسایل بزرگتر و قوی تر مانند دریل و سایر وسایل برقی خانگی، از اینگونه موتورها که به یونیورسال موسوم هستند به شکل گسترده استفاده میشود. استفاده صنعتی این موتورها شامل استفاده در نوار نقاله و میزهای گردان و  کاربردهای دارای ترمز است. در اینجا چند مورد خاص دیگر برای موتورهای DC معرّفی می گردد.

  • الکتروموتورهای DC برای پمپ‌ها:

پمپ های هیدرولیک یک ابزار ضروری صنعتی هستند که تقریباً در همه صنایع از جمله: ساخت و ساز ، معدن ، تولید و فولاد استفاده می شود. از موتورهای DC به دلیل کنترل آسان متغیر سرعت و پاسخ بسیارعالی هنگام حرکت برای تأمین انرژی این پمپ ها استفاده می شود. پمپ موتور DC نیز مانند پنکه های سقفی از توسعه موتورهای بدون برس برس کم هزینه بهره مند شده است که نگهداری آنها در چنین گستردگی صنعتی بسیار راحت تر است.

  • الکتروموتورهای DC برای اسباب بازی‌ها:

موتورهای DC برای اسباب بازی ها یک انتخاب محبوب برای تولید کنندگان و علاقه مندان است این موتورهای اسباب بازی که اغلب در اسباب بازی های کودکان مانند ماشین های کنترلی و قطارها استفاده می شود. موتورهای کوچک DC در این زمینه به خوبی کار می کنند ، زیرا استفاده از آنها آسان است .

تنوع گسترده ولتاژ برای موتورهای DC به این معنی است که می توان آنها را برای اسباب بازی هایی که به سرعت و انواع مختلفی از حرکت نیاز دارند و آنهایی که به موتور DC با کنترل کننده نیاز دارند استفاده کرد.

  • الکتروموتورهای DC برای خودرو های برقی:

در حالی که انواع مختلفی از موتورهای مختلف در خودروهای الکتریکی استفاده می شود، موتورهای DC برای وسایل نقلیه الکتریکی به دلیل بازده و دوام در مصرف انرژی بسیار مورد استفاده قرار می گیرند. علاوه بر تولیدکنندگان حرفه ای، بسیاری از علاقه مندان و سازندگان کیت های تقویت موتور خودرو، موتورهای بزرگ DC را برای گرفتن گشتاور بالاتر موتور استفاده میکنند.

  • الکتروموتورهای DC برای ربات‌ها:

ربات اصطلاح گسترده ای است، اما برای بسیاری از علاقه مندان و مهندسان ، ربات ها هر وسیله الکترومکانیکی هستند که برای دستیابی به یک کار خاص طراحی شده اند. موتورهای DC برای ربات ها برای تحریک چیزی مانند بازوها یا دوربین ها مورد استفاده قرار می گیرند ، این موتور به دلایلی از محبوبیت خاصی برخوردار است. موتورهای DC بسیار راحت هستند ، زیرا گشتاور و کارایی بالایی دارند و از این رو برای ایده های رباتیکی مناسب هستند.

  • الکتروموتورهای DC برای دوچرخه‌های برقی:

دوچرخه های برقی محبوب هستند زیرا اگر حداکثر سرعت کمتر از 20 مایل در ساعت باشد ، به مجوز نیاز ندارند. برای اطمینان از سطح قدرت و گشتاور مورد نیاز، از موتورهای DC بدون برس برای موتورهای دوچرخه برقی استفاده می شود. دوچرخه های برقی از یک موتور جمع و جور DC استفاده می کنند که در توپی چرخ عقب یا جلو تعبیه شده یا در مرکز دوچرخه سوار شده و به چرخ دنده پدال متصل است.

نحوه کار الکتروموتورهای DC:

اصطلاح ‘موتور DC’ برای هر ماشین الکتریکی دوار استفاده می شود که انرژی الکتریکی جریان مستقیم را به انرژی مکانیکی تبدیل می کند. اندازه و قدرت موتورهای DC می تواند از موتورهای كوچك موجود در اسباب بازی ها و لوازم خانگی گرفته تا سازوكارهای بزرگی باشد كه باعث تأمین نیرو در وسایل نقلیه ، كشیدن آسانسور و بالابرها و كارخانه های تولید نورد فولاد می شود. اما موتورهای DC چگونه کار می کنند؟

موتورهای DC شامل دو جز کلیدی استاتور و آرماتور می باشند. استاتور قسمت ساکن یک موتور است، در حالی که آرماتور می چرخد. در یک موتور DC، استاتور یک میدان مغناطیسی چرخشی را فراهم می کند که آرماتور را به چرخش سوق می دهد. یک موتور ساده DC از یک مجموعه ثابت آهن ربا در استاتور و یک سیم پیچ سیم با جریان عبور برای تولید یک میدان الکترومغناطیسی همسو با مرکز سیم پیچ استفاده می کند. یک یا چند سیم پیچ عایق شده به دور هسته موتور پیچیده می شود تا میدان مغناطیسی متمرکز شود.

سیم پیچ های سیم عایق شده به یک سوئیچ (یک سوئیچ الکتریکی چرخشی) متصل می شوند، که جریان الکتریکی را روی سیم پیچ ها اعمال می کند. جابه جاگر اجازه می دهد تا هر سیم پیچ آرماتور به نوبه خود انرژی گرفته و یک نیروی چرخشی ثابت (معروف به گشتاور) ایجاد کند. هنگامی که سیم پیچ ها به ترتیب روشن و خاموش می شوند ، یک میدان مغناطیسی چرخشی ایجاد می شود که در تعامل با زمینه های مختلف آهنرباهای ثابت در استاتور ایجاد گشتاور می کند که باعث چرخش آن می شود. این اصول کلیدی عملکرد موتورهای DC به آنها این امکان را می دهد که از طریق حرکت چرخشی ، انرژی الکتریکی را از جریان مستقیم به انرژی مکانیکی تبدیل کنند ، سپس می تواند برای پیشرانه اجسام استفاده شود.

الکتروموتورهای AC:
الکتروموتورهای AC

الکتروموتورهای AC

موتور AC نوع متداولی از موتور الکتریکی است که توسط جریان متناوب هدایت می شود. مانند اکثر موتورهای عملی موثر که در کاربردهای صنعتی روزمره (و همچنین در پروژه های سرگرمی، کالاهای داخلی و سایر وسایل حرفه ای و محصولات مصرفی) مورد استفاده قرار می گیرد،

موتورهای AC نیز یک روش نسبتاً کارآمد برای تولید انرژی مکانیکی از یک سیگنال ورودی برق ساده ارائه می دهند. موتورهای AC از بسیاری از انواع دیگر موتورهای الکتریکی و به ویژه از موتورهای DC (جریان مستقیم) با چندین معیار مهم متمایز می شوند. اساسی ترین این واقعیت این است که یک موتور AC به طور خاص به جریان متناوب جریان اطراف مدار خود برای تولید انرژی مکانیکی کارآمد متکی است.

ما در مورد این فرایند منحصر به فرد در بخشهای زیر این راهنما کمی عمیق تر بحث خواهیم کرد. همچنین موتورهای AC از موتورهای DC متمایز هستند زیرا بیشتر موتورهای AC شامل برس نیستند. این بدان معنی است که اغلب نیاز به تعمیر و نگهداری و تعویض قطعات در موتور AC بسیار کاهش می یابد و در نتیجه اکثر کاربران انتظار دارند که طول عمر متوسط بیشتری داشته باشند. همچنین بر خلاف موتورهای DC ، سرعت خروجی برای بسیاری از انواع موتورهای متناوب معمولاً توسط کنترل درایو فرکانس تعیین می شود.

ما به طور خلاصه طیف وسیعی از تغییرات احتمالی مدل اصلی موتور AC را کمی بیشتر در این بخش شرح خواهیم داد. موتورهای متناوب اغلب به دلیل دوام، هزینه های ساخت پایین، مقرون به صرفه بودن عمومی و سهولت کار همچنین کاتالوگ متنوعی از کالاهای مصرفی و تجهیزات صنعتی بسیار آشنا استفاده می شوند. برخی از موارد معمول استفاده از موتورهای متناوب در خانه و محل کار ممکن است شامل موارد زیر باشد:

در این راهنمای مقدماتی برای هرشخصی که به دنبال انتخاب یا خرید آنلاین موتور AC است ، به طور خلاصه در مورد ویژگی های مختلف و عملکرد انواع مختلف موتور AC صحبت خواهیم کرد. همچنین مزایا و معایب احتمالی هر نوع فروشی را که به طور کلی از طیف گسترده ای از تامین کنندگان و تولیدکنندگان قطعات در بازار امروز پیدا خواهید کرد ، بررسی خواهیم کرد.

مزايای الکتروموتورهای AC:
  • قيمت پايين
  • استهلاك پايين و هزينه تعمير و نگهداري كم
  • راه اندازي و كنترل آسان
  • كنترل با استفاده از اینورتر ارزان
معايب الکتروموتورهای AC:
  • پايين بودن دقت كنترل سرعت
  • نداشتن گشتاور يكنواخت
  • عدم توانايي كنترل موقعيت به علت مساوي نبودن سرعت روتور با ميدان دوار (وجود لغزش)
  • پايين بودن پاسخ زمان سرعت
  • تلفات زياد و راندمان پايين
انواع مختلف الکتروموتورهای AC (متناوب):

انواع مختلفی از الکتروموتورهای متناوب AC در بازار امروز موجود است که هر یک از آنها دارای ویژگی های عملکردی و توانایی های خروجی کمی متفاوت هستند. صرف نظر از مشخصات جانبی و جزئیاتی که ممکن است در دستورالعمل های سازنده وجود داشته باشد، تفاوت اصلی که بین اکثر انواع اساسی موتور AC ایجاد می شود، مربوط به نحوه ساخت روتورهای آنها است، زیرا این امر اغلب دامنه توانایی های عملی آنها را تعیین می کند.

همانند سایر اجزای الکتریکی، بهترین انتخاب برای هر کار خاص به ویژگی های برنامه و نوع نقشی که شما برای انجام آن از موتور AC نیاز دارید بستگی دارد. در بخش های زیر ، برخی از دسته ها و زیرگروه های متداول که ممکن است هنگام خرید آنلاین موتورهای AC با آنها روبرو شوید، شرح داده شده است.

  • الکتروموتورهای القایی

همانطور که در بالا ذکر شد ، یک موتور القایی (یا یک ترانسفورماتور دوار) یک نوع خاص از مجموعه موتور AC است که با تکیه بر یک روتور چرخان ، دارای بار الکتریکی برای ایجاد EMF در اطراف یک استاتور ، و در نتیجه تولید جریان متناوب حیاتی که موتور AC می تواند آن را به انرژی مکانیکی تبدیل کند. موتورهای القایی القایی از این نوع به موتورهای ناهمزمان نیز معروف هستند، زیرا روتور خروجی معمولاً با سرعت کمتری نسبت به فرکانس ارائه شده در هر زمان مشخص ، می چرخد.

جای تصویر

به عبارت دیگر ، موتور “از هماهنگی” با برق تأمین شده دور می شود. این به دلیل ویژگی اصلی دیگر یک موتور القایی واقعی ضروری است. یعنی اینکه یک بار ایجاد شده از طریق القای الکترومغناطیسی تنها منبع متحرک الکتریکی است که آرماتور دریافت می کند. اگر روتور دقیقاً با همان سرعت میدان مغناطیسی چرخان روی استاتور بچرخد ، هیچ جریانی القا نمی شود و آرماتور برای تولید نیرو به منبع هیجان دیگری نیاز دارد. این همان چیزی است که در یک موتور DC اتفاق می افتد ، جایی که جریان مستقیماً به آرماتور یا در یک موتور AC همزمان می رسد.

  • الکتروموتورهای سنکرون:

موتور AC سنکرون نوع خاصی است که در آن سرعت روتور خروجی مستقیماً همراستا می شود به صورت همگام با سرعت جریان متناوب که به آن تأمین می شود. در حالی که باعث می شود که تحت القای AC استاندارد یا ساخت موتور ناهمزمان هیچ جریانی ایجاد نشود، موتور AC همزمان دارای اجزای اضافی مجهز به قطعات حلقوی لغزنده است که امکان انتقال جریان بین قطعات چرخان و ثابت موتور را فراهم می کند.

حلقه های لغزش دستگاه های الکترومکانیکی هستند که به سیگنال های الکتریکی اجازه می دهند از طریق سیستم های الکترومکانیکی ساخته شده از اجزایی که هنگام تولید نیرو باید بچرخند ، منتقل شوند. در مورد موتور AC همزمان ، حلقه های لغزش همان مواردی هستند كه میدان مغناطیسی لازم را در اطراف روتور ایجاد می كنند و بنابراین باعث می شوند كه بدون قطع جریان با همان سرعت جریان متناوب تامین شود. به طور خلاصه ، موتورهای سنکرون AC اصطلاحاً نامیده می شوند زیرا سرعت روتور مستقیماً با میدان مغناطیسی چرخان استاتور متناسب است. آنها تمایل دارند که گزینه دلخواه باشند هر کجا که درجه بالاتری از دقت یک عامل مهم در کاربرد باشد ، مانند ساعتها و سایر دستگاههای زمان بندی.

الکتروموتورهای قفس سنجابی:

موتورهای قفس سنجابی یک نوع فرعی از موتور القایی ناهمزمان AC است که از روتورهای قفس استفاده می‌کند – یک طرح ساده و ناهموار که شامل استوانه ای ساخته شده از میله های فلزی جامد است که برای هدایت جریان از طریق روتور استفاده می شود . از آنجا که میله های روتور رسانا هیچگونه تماس حرکتی در مکانیزم روتور ندارند (با قرار گرفتن در حلقه های انتهایی به طور دائمی اتصال کوتاه برقرار میکنند)، الکتروموموتورهای قفس سنجابی به عنوان گزینه با دوام تر و با وزن کمتر برای نگهداری دیده می شوند و بسیار ارزان تراز تولید و خرید از روتورهای حلقه ای یا لغزند هستند.

نکته منفی این است که ساخت اتصال کوتاه دائمی یک قفس سنجاب به این معنی است که هیچ مقاومت خارجی نمی تواند به طور سری به مدار متصل شود – به عبارت دیگر، شما نمی توانید جریان القایی در سیم پیچ روتور را فراتر از حالت ثابت آن کنترل کنید. از نظر عملی، این به طور کلی به این معنی است که آنها به جریان شروع بالایی نیاز دارند و در ابتدا گشتاور بسیار کمی تولید می کنند تا سرعت کامل. با این حال ، می توان با استفاده از مولفه های اضافی مانند درایو های با سرعت متغیر (VSD) و استارت های ولتاژ کاهش یافته، این کاستی ها را درک کرد موتورهای القایی قفس سنجابی غالباً در کاربردهایی مورد استفاده قرار می گیرند که گشتاور راه اندازی کم و عدم کنترل سرعت مسئله مهمی را ایجاد نمی کند ، به عنوان مثال در پمپ ها و کمپرسورهای هوا.

نحوه کار الکتروموتورهای AC
نحوه کار الکتروموتورهای AC

نحوه کار الکتروموتورهای AC

همانطور که در بالا ذکر شد، ویژگی اصلی که موتورهای AC را از بسیاری از انواع دیگر موتورها متمایز می‌کند – به ویژه موتورهای DC – این واقعیت است که آنها به طور خاص با جریان متناوب کار می کنند. تفاوت های دیگری نیز وجود دارد ، اما این یک نکته اساسی در به دست آوردن درک اساسی دقیقاً از نحوه کارکرد موتورهای AC است. جریان متناوب که به طور کلی با AC مخفف می شود، حرکتی است که جهت جریان آن در اطراف مدار در فواصل منظم معکوس می شود. (این ویژگی جهت جریان سوئیچینگ به این معنی است که ولتاژ یک مدار AC به طور دوره ای تغییر می کند.)

در مقابل، یک جریان مستقیم یا مستقیم فقط از یک جهت به دور مدار می رود و بنابراین ولتاژ روی یک مدار DC نسبتاً ثابت می ماند. جریانهای متناوب توسط موتورهای متناوب AC ، برای تولید این شارژ متناوب ، به دستگاهی به نام دینام متکی هستند. دینام نوعی ژنراتور الکتریکی تخصصی است که در آن هنگام عبور الکتریسیته از محورچرخشی (روتور) ، که خود به اطراف یا درون مجموعه ای از سیم پیچ های استاتور می چرخد، یک میدان الکترومغناطیسی (EMF) ایجاد می شود. در نتیجه چرخش روتور نسبت به استاتور ، EMF حاصل جهت یا قطب را تغییر می دهد. از آنجا که یک EMF ایجاد شده توسط یک روتور شارژ که در محور ثابت روشن می شود ، قطب را در نقاط تنظیم شده نسبت به استاتور تغییر می دهد، معکوس دوره ای جهت جریان در یک موتور AC در فواصل منظم و قابل پیش بینی اتفاق می افتد. در عمل، دینام و جریان در مدار AC رفتاری مانند پیستون دارند – همانطور که پیستون با سرعت ثابت به داخل و خارج حرکت می کند، به نوبه خود فشار می آورد و سپس آب را از عقب و جلو می کشد.

همانطور که قبلاً اشاره شد ، تفاوت مهم دیگر بین موتورهای AC و DC این است که موتورهای AC از هیچ برس استفاده نمی کنند. در یک موتور معمولی DC، برس ها همان چیزی هستند که برق را مستقیماً از منبع تغذیه به آرماتور (قطعه تولید کننده برق) هدایت می کنند ، به همین دلیل است که گاهی اوقات یک موتور DC به عنوان موتور رسانایی شناخته می شود. برعکس ان ، بعضی از موتورهای AC بدون برس اغلب به عنوان نمونه هایی از یک موتور القایی آورده می شوند ، زیرا روند تولید یک بار متناوب از EMF از طریق یک روتور و استاتور به عنوان القای مغناطیسی شناخته می شود.

استاتور الکتروموتور چیست؟

استاتور الکتروموتور

در یک موتور الکتریکی، استاتور یک میدان مغناطیسی چرخشی را فراهم می کند که آرماتور چرخان را هدایت می کند. در یک ژنراتور، استاتور میدان مغناطیسی چرخان را به جریان الکتریکی تبدیل می کند. در دستگاه های مایع دار، استاتور جریان سیال را به قسمت چرخان سیستم هدایت می کند. تعداد قطب های یک موتور القایی AC به اتصال درونی پیچه های استاتوربستگی دارد. آنها به صورتی متصل اند که با برقراری تغذیه AC یک میدان مغناطیسی چرخنده تولید می شود.

برای خرید درایور (اینونتر) صنعتی با ما تماس بگیرید

روتور چیست؟
روتور الکتروموتور

روتور الکتروموتور

روتور از چندین قطعه مجزای باریک فولادی که میانشان میله هایی از مس یا آلومنیوم تعبیه شده ساخته شده است. در رایج ترین نوع روتور (روتور قفس سنجابی) این میله ها در انتهای خود به صورت الکتریکی و مکانیکی بوسیله حلقه هایی به هم متصل شده اند. تقریبا 90 درصد از موتورهای القایی دارای روتور قفس سنجابی می باشند و این به خاطر آن است که این نوع روتور ساختی مستحکم و ساده دارد. این روتور از هسته ای چند تکه استوانه ای با محوری که شکافهای موازی برای جادادن رساناها درون آن دارد تشکیل شده است.

هر شکاف یک میله مسی یا آلومنیومی یا آلیاژی را شامل می شود. در این میله ها به طور دائمی بوسیله حلقه های انتهایی آنها همچنان که در شکل دو مشاهده می شود مدار کوتاه برقرار است. چون این نوع مونتاژ درست شبیه قفس سنجاب است، این نام برای آن انتخاب شده است. میله ای روتور دقیقا با محور موازی نیستند. در عوض به دو دلیل مهم قدری مایل نصب می شوند.

برای مشاهده محصولات برند Electrogen همین حالا کلیک کنید.

جمع بندی:

الکتروموتور را می‌توان مهم‌ترین اختراع بشر دانست چرا که صنایع زیادی وابسته به این محصول بوده و امروزه شاهد تولید انواع مختلفی از الکتروموتور در سایزها و کاربرد های گوناگون بوده ایم. همانطور که گفته شد الکتروموتور‌ها انواع مختلف و کاربردهای‌ گوناگونی دارند همچنین هرکدام از آن‌ها از مزایا و معایبی برخوردار هستند چه بهتر که اطلاعات لازم رو درباره آن بدانیم که باتوجه به نیاز، انتخاب مناسبی داشته باشیم. هر کدام از انواع الکتروموتورهای تولید شده وموجود در بازار برتری ها و ضعف هایی نسبت به یکدیگر دارد،شناخت اینکه کدام مورد را انتخاب کنید نیاز به داشتن اطلاعات است که در این مقاله سعی شد تمام مطالبی که درباره الکتروموتور از جمله انواع ، اجزاء، نحوه عملکرد و همچنین مزایا و معایب هریک از موتورها مورد بررسی قرار بگیرد تا شما دوستان عزیز در هنگام خرید با اطلاعات کافی خرید مطمئن و ایمنی رو تجربه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *